Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Törökzugi Óvoda

Igazgató-helyettes, tagintézmény-igazgató: Budai-Szűcs Éva
Bemutatkozás:
2019 tavaszán és nyarán nyertes pályázatnak köszönhetően megújult óvodánk. Korszerűsítették a fűtésrendszert és az elektromos hálózatokat, átépítésre került a konyha, belső nyílászáró cserék történtek, belső terek festése és az épület külső homlokzata is megszépült. A csoportszobák, az öltözők, és az irodák új bútorzattal lettek ellátva. Nagy örömünkre gyarapodtunk egy plusz fejlesztőszobával, hiszen óvodánk sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését látja el napi szinten, szakképzett fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok segítségével.
Óvodánk jelenleg 4 csoporttal rendelkezik. 8 óvodapedagógus, 4 dajka, 1 pedagógiai asszisztens, 1 karbantartó, látja el az óvodai teendőket.
Szoros kapcsolatot ápolunk a Törökzugi Bölcsődével és az Óvoda szomszédságában lévő      5. Számú Sport Iskolával. Rendezvényeikre, ünnepeikre, sportdélelőttjeikre rendszeresen ellátogatunk óvodásainkkal.
Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód kialakítására, a mozgásra, a mozgás megszerettetésére. Hiszen egy óvodás korú gyermeknek lételeme a mozgás. Ezért döntöttünk úgy 3 évvel ezelőtt, hogy arculatot váltunk. Óvodánk arculata a sport lett. 2017 szeptemberében csatlakoztunk az Országos Óvodai Sport Manó Programhoz, amely 5 labdajátékot (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, tenisz, floorball) ismertet meg a gyerekekkel. Ehhez eszközöket is biztosítunk. Intézményünk jól felszerelt tornateremmel és tágas játszóudvarral rendelkezik, ahol fejlesztjük a gyermekek testi képességeit, biztosítjuk természetes mozgásigényüket. 2021 tavaszán óvodánk eszköztára gazdagodott egy óvodai mászófallal, mely a városban egyedülálló, amit a tornateremben helyeztünk el, és napi szinten használnak a gyerekek.
Óvodai ünnepeinket a hagyományápolás öleli körül. Számos programunk nyitott a szülők felé, szívesen látunk minden kedves érdeklődőt, mely alkalmakkor betekintést nyerhetnek óvodai életünkbe (karácsony, farsang, családi nap, adventi és húsvéti munkadélutánok).
Köszönöm azoknak a szülőknek a bizalmat, akik a Törökzugi Óvodát választják gyermekük számára.

Galéria

Életképek
Óvodánk

Alapítvány

Neve: Törökzugi Óvodáért Alapítvány
Adószáma: 19060758-1-04
Elnöke: Szegedi Veronika

Bemutatkozás:
A Törökzugi Óvodába járó gyermekek harmonikus fejlődésének elősegítése, minőségi játékszer, könyv, korszerű technikai és egyéb eszközök segítségével a gyermekekben meglévő készségek és képességek fejlesztése, a tudás, a tanulás belső igénnyé válásának elősegítése.

Kapcsolat

Budai-Szűcs Éva - Intézményvezető-igazgató

5700 Gyula, Leiningen ucta 4.

+36-66-510-533 / +36-30-229-2674