Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Máriafalvai Óvoda

Tagintézmény-igazgató: Vincze-Néma Erika Katalin
Bemutatkozás:
 
Óvodánk a környezettudatos életmódra nevelést és a preventív mozgásfejlesztést tűzte ki, legfőbb feladatának.  Ennek érdekében, 5 éves kortól a gyerekekkel, heti rendszerességgel, lovagolni járunk valamint beépítettük a mindennapjainkba, a gyógytestnevelést. Gyógytestnevelés szerepe elsősorban a prevenció: még a tünetek megjelenése előtt, a törzs és lábfej izomzat erősítésével hozzájáruljunk a helyes testtartás kialakulásához.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek szeressék és óvják az őket körülvevő természetet. Ezért olyan programot alakítottunk ki, melynek része a szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás, komposztkészítés és felhasználás, egészséges életmódra nevelés. Továbbá a mai világunkban nem járhatunk csukott szemmel a fenntarthatóság vonatkozásában sem. Mindenkinek a saját környezetében, saját életében, energiafelhasználásában kell megtennie azokat a lépéseket, amelyek meghozzák az eredményt. Ezért feladatunk a mintaadás, a fenntartható életformává válás segítése.
2012-ben csatlakoztunk az Országos Madárbarát Egyesülethez. Szakkörökön, projektheteken ismerkedünk a madarakkal, azok életével. Udvarunkon madárház épült, ami kézzelfoghatóbbá teszi a gyermekek tapasztalatait.
Óvodánk biztosítja a gyermekek sokoldalú, harmonikus személyiség fejlődéséhez megfelelő feltételeket. Toleráns magatartással, szeretettel, példamutatással, a másság elfogadásával készítjük fel a gyerekeket az iskolára, figyelembe véve egyéni sajátosságaikat, személyiségüket, képességüket.
 
Programjaink:
  • Havi rendszerességgel madarász szakkör- madarász segítségével- madárles kirándulások a közelben és Biharugrára a Madárvártára. Továbbá az Erdei iskolában is részt veszünk, ahol talajvizsgálaton és madárlesen is részt veszünk.
  • Heti rendszerességgel járunk lovagolni, részt veszünk az ovi foci programon.
  • Nagycsoportos gyermekekkel úszni és színházba járunk.
  • A Gyulai Implom József Általános Iskolával rendszeres közös programjaink vannak.
  • Pepe Manó rendszeresen szórakoztatja a gyermekeket óvodánkban.
  • Minden évben ellátogatunk a mentőállomásra, rendőrségre, tűzoltóságra. Ezeken az alkalmakon kipróbálhatják a gyermekek a járműveket, különböző eszközöket, megismerkedhetnek a rendvédelmi szervek munkájával.

Galéria

Családi nap
Úszásoktatás
Autómentes nap
Tündérerdő tanösvényi séta

Alapítvány

Neve: Máriafalvai Óvoda Gyermekeiért Egyesület
Adószáma: 19108694-1-04
Elnöke: Makráné Gombkötő Zita

Bemutatkozás:
Az óvodában folyó nevelő munka támogatása, feltételeinek javítása, korszerűsítése. Báb előadások, műsorok, kirándulások, szakkörök, táborok, ünnepségek szervezése. Hagyományok ápolása, pályázatok készítése, az óvoda eszköztárának fejlesztése. Környezetvédelemmel, természetvédelemmel, illetve madárvédelemmel kapcsolatos tevékenységek támogatása. Az óvoda környezetének szebbé tétele, a környezet megóvása érdekében segítségnyújtás. Hátrányos helyzetű gyermekek érdekében az esélyegyenlőség feltételeinek megteremtése. Tehetséggondozás segítése az óvodás gyermekek körében. Kapcsolattartás más szervezetekkel, fórumokkal a gyermekek és családok érdekében. Gyula Város Egyesített Óvodája Tagintézménye Máriafalvai Óvoda dolgozói és a szülők összefogásának elősegítése, koordinálása, az óvodai nevelési program minél sikeresebb megvalósítása érdekében. Óvodánk pedagógusai számára, szakmai munka színvonalának megtartása, illetve emelése érdekében, szakmai fórumokon, továbbképzéseken való részvétel támogatása.

Kapcsolat

Vincze-Néma Erika Katalin - Tagintézmény-igazgató

5700 Gyula, Sarkadi út 14.

+36-66-639-597 / +36-30-228-0104