Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mágocsi úti Óvoda

Tagintézmény-igazgató: Szabóné Arató Klára
Bemutatkozás:
A Mágocsi úti Óvoda Gyula Város Egyesített Óvodája Tagintézményeként működik Gyula város szívében. Az óvoda csendes helyen, a belváros szívében helyezkedik el.
2013-ban lett teljesen felújítva, az átalakítást követően egy csoportszobával és egy tornaszobával bővült óvodánk.
Jelenleg, öt barátságos csoportszobával, tornateremmel, mozgásos eszközökkel jól felszerelt fedett udvarral, valamint tágas, szabad mozgásra alkalmas zöld területtel, minden igényt kielégítő óvodai épületté vált.
Óvodánkba négy tiszta életkorú és egy vegyes életkorú gyermekekkel működő csoport működik.
A gyermekek ismereteit, képességeit a játék és mozgás világában; érzelem gazdag, nyugodt, családias légkörben fejlesztjük, színes, változatos és sokoldalú programok, tevékenységet biztosításával gazdagítjuk.
Óvodai nevelésünk mindennapjaiban központi szerepet játszik a mozgás, a mozgásfejlesztés , mert általa fejlődik a gyermekek személyisége, fizikuma, teste és lelke egyaránt. Törekszünk arra, hogy gyermekeink nap, mint nap átélhessék a mozgás örömét. Szeretnénk olyan életszemléletet megalapozni, ahol egészséges testben, egészséges lelket megőrizve, a mozgás életfilozófiává válik.
Óvodánk egyéni arculatát adja a PEK- torna speciális mozgásfejlesztő program alkalmazása, mely a komplex személyiségfejlesztést teszi lehetővé, mely egyedülálló városunkban. A PEK-torna speciális mozgásfejlesztő program gyakorlatait napi rendszerességgel minden csoportunkban, elsősorban preventív jelleggel alkalmazzuk. A testi képességek fejlődésére ebben a korban a mozgás fontossága, a mozgás megszerettetése, napi életvitelükben való aktív megjelenése, és az ehhez szükséges képességek fejlesztése hangsúlyos szerepet tölt be.  Óvodánk arculatát meghatározó PEK-tornához szorosan kapcsolódó Magyar Gábor által kifejlesztett „Mozgáskotta módszer és eszközrendszer”-t. évek óta használjuk. A módszer egy komplex dolog, egy kincs, mellyel a gyermekek képességei minden területen fejleszthetők, mely a mindennapi mozgásfejlesztő munkánkat változatosabbá és hatékonyabbá teszi. Törekszünk újszerű mozgási lehetőségek biztosításával arra, hogy a gyermekeknek minél több lehetőségük nyíljon önmaguk kipróbálására, új mozgásformák elsajátítására. A programunk eredményes megvalósításához nagyon sok mozgásfejlesztő eszköz áll rendelkezésünkre, ill. speciális eszközökkel is megismerhetnek a gyermekek.
Az óvodában folyó nevelő- oktató munkát anyagilag is támogatja a Brunszvik Teréz Nevelési Oktatási Alapítvány. Évek óta tudatosan és rendszeresen az alapítványunk támogatásával, ill. nyertes pályázatoknak köszönhetően sikerül mozgásfejlesztő eszköztárunkat folyamatosan gyarapítanunk.
Óvodánk a különleges bánásmódot igénylő gyermekeket is befogadja, ellátja, ezeknek a gyermekeknek a fejlesztése helyben történik szakemberek segítségével.
Intézményünk több éve részt vesz az „úszó ovi” programban is, melynek keretén belül gyermekeink folyamatosan, egész évben úszásoktatáson vehetnek részt heti 2 alkalommal.
Évről-évre a családokkal konstruktív kapcsolatra törekszünk, hogy a szülők is aktív szerepet töltsenek be intézményünk életébe. Ebből fakadóan kölcsönösen együttműködőek, nyitottak vagyunk egymás felé. Lehetőséget teremtünk számukra, hogy bekapcsolódjanak óvodai életünk mindennapjaiba, szervezett tevékenységeinkbe, ünnepnapjainkba, szervezési feladatokba. Óvodai rendezvényeink többségét a szülőkkel közösen, együtt szervezzük: pl „ Óvodanyitogató” játékos ismerkedési délután játszóházzal egybekötve.„Tök-jó” mulatság”, „Családi Sportnap”, Farsang.
Törekszünk, hogy az általunk nevelt gyermekeknek „gyökereket” adjunk, egyfajta kötödést alakítsunk ki a városunkhoz. Ennek érdekében igyekszünk megismertetni velük a város nevezetességeit, értékeit, megmutatni szépségeit.  Városi rendezvényeken, programokon, ünnepségeken gyermekeink rendszeresen képviselik óvodánkat, bizonyítva ezzel a városunk közösségének hagyományőrző nevelésünk fontosságát.
Célunk, hogy olyan óvodai mindennapokat teremtsünk, ahol a gyermekeink igazi, boldog gyermekkorukat tölthetik, legfontosabb tevékenységük a játék, a mozgás, tisztelet, szeretet, gondoskodás veszi őket körül, barátokra találhatnak, élményekkel gazdagodhatnak,  szabadon bontogathatják szárnyaikat,  maximálisan kibontakoztathatják képességeiket.

Galéria

Nyári élet 2022
Cica csoport életképek
Katica csoport életképek
Pillangó csoport életképek
Maci csoport életképek
Süni csoport életképek

Alapítvány

Neve: Brunszvik Teréz Óvodai Nevelési Oktatási Alapítvány
Adószáma: 19059394-1-04
Számlaszáma:

Bemutatkozás:

Kapcsolat

Szabóné Arató Klára - Tagintézmény-igazgató

5700 Gyula, Mágocsi köz 1.

+36-66-639-437 / +36-30-229-3462