Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
logo helye

Bajcsy-Zsilinszky úti Óvoda

Mb. Tagintézmény-igazgató: Mohai Tibor Szilárdné
Bemutatkozás:
Óvodánk Gyula Város Újvári részén található csendes, nyugodt, kertvárosi zöldövezetben. Tagintézményünk jelenleg két vegyes életkorú csoporttal működik, melyben négy óvodapedagógus és két dajka biztosítja a gyermekek számára a meghitt, nyugodt, családias légkört. Sajátos nevelési igényű gyermekek közösségbe való beilleszkedését, társakhoz való alkalmazkodását integrált neveléssel segítjük.
Épületünk 1962-ben épült, majd 2016-ban egy teljes felújításon esett át, ekkor az épület akadálymentesítése is megtörtént. A bővítésnek köszönhetően mindkét csoportszoba rendelkezik külön gyermekmosdóval, valamint a környéken egyedülálló szellőztető rendszer biztosítja az épületen belüli állandó friss levegőt. Tágas, napfényes, esztétikusan berendezett csoportszobáinkban a gyermekeink életkori sajátosságaiknak megfelelő fejlesztő hatású környezetben játszhatnak. Rendelkezünk tornaszobával és fejlesztőszobával, melyek a 2019. évben estek át felújításon. Árnyas, nagy udvarunk megfelelő mozgásteret biztosít a gyermekeink mozgásigényeinek  változatos módon történő kielégítésére. A játékeszközeinket folyamatosan bővítjük, melyben nagy segítséget nyújt körzetünk települési képviselője, a szülői munkaközösség, az óvodánkat támogató Újvári Ovisokért alapítvány és folyamatosan élünk a pályázati lehetőségekkel is.
Mi vagyunk a szorgos méhecskék, akik a gyermeki képességeket tevékenységbe ágyazva, cselekvés útján sajátítják el. Törekszünk arra, hogy már kisgyermek korban megismerkedjenek különböző mesterségekkel, munkákkal, amely a későbbi életük során hasznukra válhat. Éppen ezért udvarunkon kialakítottunk egy epreskertet és egy gyógynövényes kertet,  melyet a gyermekek gondoznak. Későbbiekben szeretnék egy konyhakerttel is bővíteni udvarunkat.
A technikai változásoknak köszönhetően korunk társadalma elképzelhetetlenné vált az infokommunikációs eszközök használata nélkül. Ezt a tényt felismerve a fenntartó támogatásával rendelkezünk egy DIOO elnevezésű programmal, mely 16 képességterületen méri fel a gyermekek egyéni fejlettségét. A felmérés alapján elkészül számukra egy fejlesztő program, amely 2000 fokozatosan nehezedő feladatot biztosít számukra. Minden gyermek rendelkezik egy programhoz tartozó azonosítóval, amely segítségével mindig az aktuális fejlődési szintjén tudja folytatni a játékot.
Mindezek mellett változatos programokkal színesítjük mindennapjainkat. A tanévet a szorgos méhecske programunkon belül egy közös szőlőszüreti kirándulással kezdjük, majd együtt várjuk a gyermekek nagyszüleit a „Nagyi pite parti” elnevezésű programunkra. Megtartjuk a Márton napi népszokásokat. Közösen várjuk a mikulást, lucázunk, adventi barkácsnapon közösen készítjük el a gyulai adventi vásárra szánt portékáinkat. Az évet egy számunkra fontos eseménnyel kezdjük, mely nem más mint a „Paranap”, hiszen nevelésünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeink a mássággal szemben elfogadóak és befogadók legyenek. A tavasz beköszöntével elkezdődik a húsvéti készülődés, majd a hátizsákos nap, az egyenruhás hét, megemlékezünk az édesanyákról, édesapákról, a családi nap és a nyár beköszöntével elkezdődik a vidám nyári hetünk.
A szülők igényei szerint további oktató programokat szervezünk, ilyen a tíz alkalmas vízhez szoktatás, az ovifoci, a modern tánc és a népi gyermekjátékok. A nagyobb gyermekek rendszeresen részt vesznek az Erkel Ferenc Művelődési Központ színi előadásain.
Rendszeres kapcsolatban állunk a BVPSZ gyulai tagintézményével, a Bay Zoltán Általános Iskolával, a Napfény Nappali Központtal, a védőnői szolgálattal. A gyermekek számára szükség szerint biztosítjuk külső szakemberek, logopédus, pszichológus, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus segítségét.
Óvodánk mottója:
„ A gyermek csak azt képes szeretni, aki őt is szereti, és csak szeretettel lehet nevelni."

Galéria

Nagyi Pite Party
Szülői mesedélután
Méhész bemutató
Adventi barkács délelőtt

Alapítvány

Neve: Újvári Ovisokért Alapítvány
Adószáma: 18383173-1-04
Számlaszáma:
Bemutatkozás:
Nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, nevelési feltételek eszközrendszerének jobbítása, fejlesztése. Felszerelési tárgyak pótlása.

Kapcsolat

Bota Flóra Tímea - Tagintézmény-igazgató

5711 Gyula, Bajcsy-Zsilinszky utca 24.

bajcsyzsovi@gmail.com

+36-66-639-593 / +36-30-229-1547